Zamknij
OPZZ informuje, że świadcząc usługi korzysta z technologii przechowującej i uzyskującej dostęp do informacji w urządzeniu końcowym użytkownika
Jeżeli brak zgody należy zmienić ustawienia przeglądarki.

Aktualności Aktualności

Wojewódzkie RDS-y powinny mieć większy głos w sprawie Polityki Surowcowej Państwa

Kolejne posiedzenie doraźnego Zespołu problemowego ds. Strategii na Rzecz Odpowiedzialnego Rozwoju Rady Dialogu Społecznego, które odbyło się 7 grudnia 2017 r., było poświęcone dyskusji na temat projektu strategicznego SOR: Polityka Surowcowa Państwa.

Delegacja OECD z wizytą w OPZZ

W dniach 6-8 grudnia br. przebywała w Polsce misja Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju (OECD), która przygotowuje cykliczny raport nt. stanu polskiej gospodarki.

Uczymy się składać wnioski do KPK OECD

W Ambasadzie Królestwa Niderlandów w Polsce, w dniach 5 i 6 grudnia 2017 r., odbyły się warsztaty dotyczące Wytycznych OECD dla Przedsiębiorstw Wielonarodowych oraz mechanizmu składania skarg na przedsiębiorstwa wielonarodowe do Krajowych Punktów Kontaktowych OECD (KPK OECD).

Przyszłość zawodu nauczyciela

Mottem seminarium, które odbyło się w siedzibie Parlamentu Europejskiego pod koniec listopada były słowa amerykańskiego filozofa i pedagoga Johna Deweya: Jeśli dziś uczymy tak, jak uczyliśmy wczoraj, zabieramy naszym dzieciom jutro. Organizatorką tego wydarzenia była poseł Krystyna Łybacka.

Agenda 2030 na rzecz zrównoważonego rozwoju ONZ – konferencja Ministerstwa Rozwoju

Zgodnie z Agendą 2030, wysiłek modernizacyjny powinien koncentrować się na wyeliminowaniu ubóstwa we wszystkich jego przejawach, przy równoczesnym dążeniu do osiągnięcia zrównoważonego rozwoju w jego trzech wymiarach - gospodarczym, społecznym i środowiskowym.

Wyświetlanie 1 - 5 z 2 358 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 472

Kalendarium Kalendarium

WSPÓŁPRACUJEMY z PRZEGLĄDEM
Warunki prenumeraty

Bogdan Grzybowski Bogdan Grzybowski

Od 1 października 2017
został obniżony wiek emerytalny.

Co się zmienia?

przeczytaj

Z głębokim żalem zawiadamiamy, że w dniu 9 grudnia 2017  zmarł

Franciszek Bobrowski

wiceprzewodniczący OPZZ.
Wyrazy głębokiego współczucia rodzinie zmarłego składają
organizacje członkowskie, kierownictwo i pracownicy OPZZ.

Uroczystości pogrzebowe rozpoczną się 13 grudnia o godzinie 14.00
w kościele św. Wojciecha w Koninie Morzysławiu, przy ul. Portowej 2.
Następnie kondukt żałobny przejdzie na Cmentarz Komunalny w Koninie,
przy ul. Staromorzysławskiej 5

W mediach W mediach

Bezrobocie w Polsce

pap.pl, 24.09.2014
Wyświetlanie 4 991 - 4 995 z 8 052 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 1 611

Brakujący filar Europy

Adam Rogalewski: Na szczycie społecznym na rzecz sprawiedliwego zatrudnienia i wzrostu gospodarczego w szwedzkim Goeteborgu w dniu 17 listopada szefowie państw i rządów Unii Europejskiej proklamują Europejski Filar Praw Socjalnych. W uroczystości, oprócz liderów instytucji europejskich, uczestniczyć będą również przedstawiciele europejskich organizacji pracowniczych i związków zawodowych. Polskie związki zawodowe reprezentować będzie Jan Guz, przewodniczący OPZZ.

FUNDACJA WSPARCIE

Strona startowa