Zamknij
OPZZ informuje, że świadcząc usługi korzysta z technologii przechowującej i uzyskującej dostęp do informacji w urządzeniu końcowym użytkownika
Jeżeli brak zgody należy zmienić ustawienia przeglądarki.

Aktualności Aktualności

Związkowcy i pracodawcy o Jednolitym Rynku Cyfrowym

W Belgradzie, odbyła się międzynarodowa konferencja dotycząca strategii na rzecz dostępu konsumentów, pracowników i przedsiębiorstw do cyfrowych towarów i usług w całej Europie.

Porozumienie w sprawie wzrostu wynagrodzeń dla Pracowników Poczty Polskiej S.A. podpisane!

1 grudnia 2017 roku Związek Zawodowy Pracowników Poczty podpisał „Porozumienie w sprawie wzrostu wynagrodzeń dla Pracowników Poczty Polskiej S.A. objętych Zakładowym Układem Zbiorowym Pracy”. Wyrównanie podwyższonych wynagrodzeń zasadniczych dla uprawnionych Pracowników od 1 października br. nastąpi w grudniu 2017.

Referendum strajkowe w ZEC Katowice

Jak informuje Arkadiusz Siekaniec - przewodniczący ZZG w Polsce w ZEC-u, referendum strajkowe odbędzie się w następujących ciepłowniach i elektrociepłowniach: „Kazimierz”, „Juliusz”, „Niwka - Modrzejów”, „Mysłowice”, „Murcki”, „Wieczorek”, „Wujek”, „Kleofas”, „Wesoła”, „Śląsk”, „Szopienice”: w godzinach od 530 do 630 oraz od 1330 1430, w Biurze Zarządu w godzinach od 630 do 830.

BRACI GÓRNICZEJ W DNIU ŚWIĘTEJ BARBARY

Kolejny raz wspólnie świętujemy najbardziej szanowaną i lubianą przez Polki i Polaków uroczystość - „Barbórkę 2017”. To ważny dzień dla wszystkich ponieważ praca górników ma wpływ na rozwój wielu sektorów gospodarki narodowej i komfort życia codziennego milionów polskich rodzin.

OPZZ podpisuje umowę o ochronie praw pracowniczych Polaków w Belgii

Dzięki porozumieniu o współpracy, które 30 listopada br. podpisali w Brukseli przewodniczący OPZZ Jan Guz oraz Rudy De Leeuw, przewodniczący Belgijskiej Powszechnej Federacji Pracy (FGTB/ABVV), członkowie organizacji członkowskich OPZZ wszystkich szczebli, którzy będą pracowali w Belgii otrzymają pomoc ze strony tamtejszych związków zawodowych.

Wyświetlanie 6 - 10 z 2 358 rezultatów.
Pozycji na stronę 5
z 472

Kalendarium Kalendarium

WSPÓŁPRACUJEMY z PRZEGLĄDEM
Warunki prenumeraty

Bogdan Grzybowski Bogdan Grzybowski

Od 1 października 2017
został obniżony wiek emerytalny.

Co się zmienia?

przeczytaj

Z głębokim żalem zawiadamiamy, że w dniu 9 grudnia 2017  zmarł

Franciszek Bobrowski

wiceprzewodniczący OPZZ.
Wyrazy głębokiego współczucia rodzinie zmarłego składają
organizacje członkowskie, kierownictwo i pracownicy OPZZ.

Uroczystości pogrzebowe rozpoczną się 13 grudnia o godzinie 14.00
w kościele św. Wojciecha w Koninie Morzysławiu, przy ul. Portowej 2.
Następnie kondukt żałobny przejdzie na Cmentarz Komunalny w Koninie,
przy ul. Staromorzysławskiej 5

Brakujący filar Europy

Adam Rogalewski: Na szczycie społecznym na rzecz sprawiedliwego zatrudnienia i wzrostu gospodarczego w szwedzkim Goeteborgu w dniu 17 listopada szefowie państw i rządów Unii Europejskiej proklamują Europejski Filar Praw Socjalnych. W uroczystości, oprócz liderów instytucji europejskich, uczestniczyć będą również przedstawiciele europejskich organizacji pracowniczych i związków zawodowych. Polskie związki zawodowe reprezentować będzie Jan Guz, przewodniczący OPZZ.

FUNDACJA WSPARCIE

Strona startowa